Apartmani „Fuk-Tak“ Stari Dojran (jul 2017.)

Autorka fotopisa: MIRARBI
Prikazana destinacija: Stari Dojran
Vreme boravka: jul 2017. godine
Broj fotografija u fotopisu: 33
Redosled izlaganja: fotografija, opis fotografije, i tako redom

Carousel         Mosaic

S’ obzirom da se noćenje u Starom Dojranu na putu ka Grčkoj pokazalo kao odlična solucija, rešili smo da baš tu noćimo i u povratku iz Grčke. Vrlo rado bismo i ovog puta izabrali vilu „Stefani“, ali su nažalost svi njeni smeštajni kapaciteti bili popunjeni, kao i u većini drugih objekata na Dojranu, jer se baš tog vikenda tu održavao izuzetno popularan i posećen muzički „D Festival“, koji se najpre može uporediti sa našim „Exit“ festivalom. Zato sam se bacila u potragu i posredstvom sajta www.booking.com uspela da rezervišem poslednji slobodan apartman u objektu „Fuk-Tak“, koji su pre nekih godinu dana otvorili vlasnici nadaleko čuvenog istoimenog restorana. Priznajem, pitala sam se da li ćemo biti zadovoljni, jer zvanični sajt ovog smeštaja nisam uspela da pronađem na netu, već samo dosta praznjikavu Facebook stranicu i svega nekoliko utisaka turista koji su tu boravili, ali se na kraju ipak pokazalo da sam napravila dobar izbor.  Pored apartmana u objektu „Fuk-Tak“, moju pažnju privukao je i veliki apartman „Vladan“ u Kumanovu, mestu koje mi je bilo interesantno zbog toga što se nalazi tačno na polovini naše povratničke rute. Verujem da bismo i tim smeštajem bili vrlo zadovoljni, te se nadam da ćemo jednom imati priliku da ga isprobamo. Do tada, ukoliko ga vi isprobate pre nas, molim vas da svoje utiske iznesete u komentarima na dnu ove stranice.

Sa Sitonije smo, po ranije utvrđenom planu, krenuli u nedelju 16. jula oko podneva. Vreme je bilo šaroliko, smenjivali su se Sunce i oblaci i duvao je standardno jak sitonski vetar. Plaže pored kojih smo prošli, ka kojima smo bacali poslednje ovogodišnje čežnjive poglede, bile su pune turista. Ništa nije ukazivalo da će za svega nekoliko sati po našem odlasku Sitoniju zahvatiti izuzetno jaka oluja. Međutim, desilo se baš to. Oluja, kojoj su Grci nadenuli ime Meduza, besnela je satima po Egejskoj Grčkoj, najsnažnije je pogodila mesto Toroni na jugozapadu Sitonije i prouzrokovala veliku materijalnu štetu, a svoje krake pružila je i do Dojrana, ka kojem smo se mi uputili. Nadomak Soluna počela je da pljušti kiša, koja nas je pratila celim putem. Ubrzo je i temperatura počela da pada. Sa trideset tri stepena, koliko je iznosila u vreme našeg polaska sa Sitonije, u vreme našeg dolaska na Dojran spustila se na neverovatnih šesnaest stepeni. Svi turisti, koje smo videli na Dojranu, a koji su zbog gore pomenutog festivala bili brojni, očigledno nisu bili pripremljeni za „oktobar“ u sred jula, te su u letnjoj garderobi, ogrnuti peškirima, promrzli i mokri, trčali po centru mesta tražeći suvo i toplo sklonište. Iz tog razloga smo i mi sami, jednako razgolićeni, smrznuti i mokri, jedva našli slobodan sto u zatvorenom delu restorana „Fuk-Tak“.

Naši utisci o pomenutom restoranu i nisu najsjajniji. To što smo naručena jela čekali skoro punih sat vremena može se objasniti enormnom gužvom, u kojoj je pravo čudo da je osoblje restorana uopšte moglo da funkcioniše, te im čekanje ne zameramo. Međutim, pokazalo se da su porcije roštilja izuzetno skromne, da ih služe bez ikakvih priloga, da se čak i pomfrit mora posebno naručiti, a da cene svih jela, salata, pića i dezerata uopšte nisu povoljne. Naravno, u turističkom mestu nismo očekivali jednako pristupačne cene kao u neturističkim mestima u Makedoniji, ali smo se ipak nadali značajno nižim cenama od onih u Srbiji i Grčkoj. Kvalitet posluženog je nesporan. Sve je bilo sveže i ukusno, ali, kao što rekoh, vrlo skromno i dosta skupo. Da li je situacija u tom restoranu uvek takva, ili se sve može objasniti velikom navalom zbog jake kiše, hladnoće i festivala, ni sama ne znam. Ostaje da to proverimo nekom drugom prilikom, u redovnim okolnostima.

Po završetku obedovanja, osušeni, ugrejani i siti, u poslepodnevnim satima uputili smo se ka našem smeštaju. Iako restoran, apartmani, plaža i plažni bar nose isti naziv, nisu svi locirani na istom mestu. Restoran „Fuk-Tak“ nalazi se u strogom centru, dok su apartmani „Fuk-Tak“, zajedno sa plažom i plažnim barom, smešteni na periferiji, nedaleko od tek otvorene „Okta“ benzinske pumpe i graničnog prelaza. Pozicija im je sasvim dobra, s’ obzirom da su na samoj obali, na ravnom terenu i da su i šetalištem pokraj jezera i magistralom povezani sa centrom Starog Dojrana.

Iako smo rezervisali najveći apartman broj 7, isti smo samo fotografisali, a u dogovoru sa vlasnicima smo se smestili u manji apartman broj 5, jer nam je više odgovarao zbog toga što je najbliži parkingu i najlakše smo u njega po pljusku mogli da iznesemo stvari iz automobila. To je razlog zbog kojeg na fotografijama ispod ovog teksta možete videti i apartman broj 7 i apartman broj 5. Između ta dva apartmana nalazi se apartman broj 6, kako sam na jednoj od fotografija označila, koji je bio popunjen, pa nisam mogla da ga fotografišem. Gde su i da li uopšte postoje apartmani 1, 2, 3 i 4, ne znam da vam kažem.

Oba apartmana, preciznije rečeno studija, s’ obzirom da su i dnevni i kuhinjski i spavaći deo smešteni u jednu prostoriju, izgledaju vrlo lepo. Vidi se da je u njima sve novo, od podova, preko drvenarije, sanitarija, nameštaja, opreme. Ni na šta u tom smislu ne bih mogla da stavim zamerku, ili da kažem da nedostaje nešto što bi turistima moglo da zatreba. Na raspolaganju smo imali čak i ćebad, različite debljine, i jorgane, što nije uobičajeno za smeštaje na letnjim destinacijama, a pokazalo se da nam je baš to bilo najpotrebnije.

Klima uređaj je dobro radio, tačnije grejao, bilo je dovoljno tople vode, tečnog sapuna, gelova za tuširanje, peškira, toalet papira… Kreveti su bili udobni, a posteljina izuzetno prijatna, čista i mirisna. Internet je korektno radio, ali samo u delovima apartmana koji su bliži plažnom baru, u kojem se ruter očigledno nalazi. Moderan led televizor, pristojne veličine, povezan je na kablovsku televiziju, ali smo na raspolaganju imali svega petnaestak makedonskih kanala, što je za tako kratak boravak i više nego dovoljno.

Najsnažniji utisak na mene ostavila je besprekorna čistoća apartmana. Skoro nisam boravila u nekom objektu, bilo hotelu ili vili, u kojem je sve bilo baš toliko savršeno čisto kao ovde. Svaka čast ženama koje su zadužene za održavanje i sve pohvale za njih sa moje strane.

Uočila sam i nekoliko mana, ali ističem da one ne bi trebalo naročito da smetaju turistima poput nas, koji u ovim apartmanima samo noće, ili eventualno tu borave nekoliko dana. Kao prvo, problem je što u kupatilu ne postoji tuš kabina ili makar tuš kadica, te nakon tuširanja čitav pod kupatila bude potpuno mokar. Kao drugo, izolacija između apartmana bi morala biti bolja, kako se zvuci i mirisi ne bi mešali.

Žao mi je što se na ovoj lokaciji, na samoj obali jezera, na svega nekoliko koraka od uređene plaže, nismo obreli po pravom, letnjem vremenu, kakvo bi sredinom jula trebalo da bude. Ne samo što bi naše uživanje bilo veće, već bi i naši utisci bili bolji, a naše fotografije daleko lepše.

Sve u svemu, sigurna sam da ćemo u apartmanima „Fuk-Tak“ ponovo noćiti na putu za Grčku ili u povratku iz Grčke, a moguće da ćemo tu nekom prilikom provesti i nekoliko dana, što i vama preporučujem da učinite. Rezervaciju je najjednostavnije da izvršite na sajtu www.booking.com (nije vam potrebna kreditna kartica, a eventualno kasnije otkazivanje je besplatno), a za sve detalje najbolje je da se obratite ljubaznoj i predusretljivoj menadžerki Katerini na telefon 0038975422445, sa kojom sam i ja komunicirala i o svemu se lako i brzo dogovarala.

Ukoliko imate nekih dodatnih pitanja vezanih za Dojran, ove apartmane, ili vilu „Stefani“, slobodno me kontaktirajte. Rado ću svima vama otkloniti sve nedoumice i pomoći vam da svoje putovanje organizujete na najbolji mogući način.

Toliko od mene. Uživajte u fotografijama koje slede.

reklamna tabla za plažu i apartmane „Fuk-Tak“

prilazni put plaži i apartmanima „Fuk-Tak“

parking plaže i apartmana „Fuk-Tak“

apartmani „Fuk-Tak“

detalj sa plaže „Fuk-Tak“

pogled sa plaže „Fuk-Tak“

pogled sa plaže „Fuk-Tak“

plaža i plažni bar „Fuk-Tak“

plaža i plažni bar „Fuk-Tak“

apartmani „Fuk-Tak“ (brojevi 5, 6 i 7)

apartman „Fuk-Tak“ broj 7

apartman „Fuk-Tak“ broj 7

apartman „Fuk-Tak“ broj 7

apartman „Fuk-Tak“ broj 7

apartman „Fuk-Tak“ broj 7

apartman „Fuk-Tak“ broj 7

apartman „Fuk-Tak“ broj 7

apartman „Fuk-Tak“ broj 7

apartman „Fuk-Tak“ broj 7

pogled iz apartmana „Fuk-Tak“ broj 7

apartman „Fuk-Tak“ broj 5

apartman „Fuk-Tak“ broj 5

apartman „Fuk-Tak“ broj 5

apartman „Fuk-Tak“ broj 5

apartman „Fuk-Tak“ broj 5

apartman „Fuk-Tak“ broj 5

apartman „Fuk-Tak“ broj 5

plaža „Fuk-Tak“

pogled sa plaže „Fuk-Tak“ ka centru Starog Dojrana

pogled sa plaže „Fuk-Tak“ ka centru Starog Dojrana

roštilj za dvoje u restoranu „Fuk-Tak“ (Šarska pljeskavica i rolo pileći file) (6,5 evra)

šopska salata za dvoje u restoranu „Fuk-Tak“ (4 evra)

pastrmka za jednu osobu u restoranu „Fuk-Tak“ (4,7 evra)

2 reagovanja na Apartmani „Fuk-Tak“ Stari Dojran (jul 2017.)

  1. Kao na dlanu kaže:

    Lep i detaljan prikaz, kao i uvek. Nadam se da će mnogima koristiti.

  2. Se` e taka kako sto e napisano za restoranot Fuk-Tak. I vo den, obicen i bez guzva se ceka mnogu, porciite prazni, a smetkata visoka.

Budite slobodni da napišete svoj komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.