GASTRO KUTAK

Nije dovoljno stići na neku destinaciju i samo posmatrati. Potrebno je umešati se među lokalno stanovništvo, upoznati njihov mentalitet, kulturu, običaje, navike, navići uho na zvuke, koji tu preovlađuju, a nos i nepca na mirise i ukuse, koji su tu zastupljeni. Samo takvo iskustvo je potpuno i samo tada možemo reći da smo negde zaista bili.

Naravno, moguće je na nekoj destinaciji upoznati ljude i kuhinje, koji izvorno ne potiču odatle, te poželeti da se jednom nađemo na njihovom izvorištu. U tome, pored ostalog, i jeste prava draž putovanja. Svaka poseta jednoj destinaciji stvara potrebu za novim posetama mnoštva drugih destinacija, i tako u nedogled, dok god možemo da putujemo. ZA ISTINSKE PUTOFILE ČITAV ŽIVOT JE JEDNO VELIKO PUTOVANJE.

Page photo

U ovom kutku mog bloga naći ćete recepte za jela, koja sam probala na svojim putovanjima, a koja su mi se toliko dopala da sam poželela i sama da ih napravim, kao i opise proizvoda, hrane i pića, koje sam konzumirala na određenim destinacijama, a koji se u ovdašnjim prodavnicama ili uopšte ne mogu pronaći, ili se teško nalaze.

Budite slobodni da napišete svoj komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.