NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA

ŠTA SU TO „FOTOPISI“?
Kovanicom „fotopisi“ determinišem svoje autorske radove, koji su više od foto-tura, a manje od putopisa. Naime, u njima preovlađuju fotografije, ali su tu i prilično detaljni opisi istih, moji komentari i lične impresije. Putopisi se sadržinski razlikuju od fotopisa po tome što u njima preovlađuje tekst u odnosu na fotografije, ili su tekst i fotografije podjednako zastupljeni. Za vas, dragi moji, najbitnija je informacija da ćete na ovom blogu moći da uživate u oba navedena načina predstavljanja destinacija.

ČEMU SLUŽI IKONICA „CAROUSEL“?
Klikom na ikonicu Carousel otvara se tzv. karusel prikaz fotografija sa odnosne stranice, u kojem fotografije možete da pregledate jednu za drugom, odnosno da ih uz pomoć strelica listate. Ispod svake fotografije ispisuje se naslov iste (kraći i duži), kao i detaljan opis. Posetioci sa manjim ekranima do pomenutog opisa fotografija dolaze „scroll“-ovanjem. Omogućeno je i preuzimanje svake fotografije u maksimalnoj veličini, u kojoj je upload-ovana na blog. Takođe, u ovoj vrsti prikaza omogućen je režim „Preko celog ekrana“, u koji se ulazi pritiskanjem tipke F11 na tastaturi. Na isti način, ponovnim pritiskanjem tipke F11 na tastaturi, iz tog režima se i izlazi. Korisno je znati i to da se iz opisanog karusel prikaza izlazi klikom na znak X, smešten u gornjem, desnom uglu ekrana.

ČEMU SLUŽI IKONICA „MOSAIC“?
Klikom na ikonicu Mosaic otvara se tzv. mozaični prikaz fotografija sa odnosne stranice, u kojem su sve fotografije uklopljene u veliku, pravougaonu sliku. Dok kursorom prelazite preko fotografija „iskaču“ njihovi kraći nazivi, a ako kursor malo duže zadržite na nekoj fotografiji prikazuje se i njen duži naziv. Klikom na bilo koju fotografiju u mozaiku ulazite u gore opisani karusel prikaz.

Budite slobodni da napišete svoj komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.