Nudle u terijaki sosu, u kombinaciji sa pačetinom, prvi put sam probala u Beču i oduševila se. Inače, u pitanju je azijski specijalitet, koji pripada japanskoj kuhinji.
U azijskim restoranima u Srbiji nudle u terijaki sosu u kombinaciji sa mesom nisam uspela da pronađem, te sam bila prinuđena da recept sama osmislim i u tome sam uspela, na svoje lično zadovoljstvo, zadovoljstvo svojih ukućana, ali i naših gostiju.
Verujem da ćete i vi biti zadovoljni, kao i oni koji budu obedovali sa vama, ukoliko se odvažite da pripremite ovo jelo, sledeći uputstva koja vam dajem. Videćete, nije teško.
POTREBNI SASTOJCI:
– 3 pakovanja „Mi Goreng“ nudli
– 600 ml vode
– 2 kašike soja sosa
– 2 kašike meda
– oko 200 g pilećeg filea
– 1 jaje
– malo ulja, brašna i prezli
– oko 300 g svežeg zelenog kupusa
– 2 kašike maslinovog ulja
Pobrojani sastojci dovoljni su za dve baš obilne porcije, ili tri standardne porcije.
Napominjem da za pripremu ovog jela koristim isključivo ovu vrstu instant nudli, koju vidite na fotografiji, iz razloga što se samo u tom pakovanju nalaze nudle za prženje (fried noodles), dok sva ostala pakovanja sadrže nudle za supu.
pakovanje „Mi Goreng“ nudli
Takođe, napominjem da, iako se u tri pakovanja „Mi Goreng“ nudli dobijaju tri kesice čili praha, za pripremu ovog jela koristim samo jednu kesicu. Verujte mi, i ova jedna kesica čilija jelu daje dovoljnu ljutinu. Upotrebiti sve tri kesice zaista bi bilo previše.
sadržaj jednog pakovanja „Mi Goreng“ nudli
PRIPREMA:
– Pileći file iseći na tanju parčad, uvaljati u poheraj, a zatim ispržiti u tiganju ili fritezi.
– Ispohovani pileći file iseckati na komadiće veličine jednog zalogaja.
– U voku, ili običnom dubljem tiganju ili šerpi, zagrejati vodu.
– Dodati sadržaj svih začinskih kesica iz tri pakovanja „Mi Goreng“ nudli i promešati.
– Dodati dve kašike soja sosa i dve kašike meda, pa opet promešati.
– U proključalu vodu sa dodacima, ubaciti svež kupus isečen na trakice (na žilijen).
– Pustiti da sve zajedno krčka od pet do deset minuta.
– U uzavrelu vodu sa dodacima, preko prodinstanog kupusa, spustiti tri paketa nudli.
– Kuvati nudle dok ne upiju svu tečnost, uz njihovo stalno razdvajanje viljuškama.
– U skuvane nudle dodati dve kašike maslinovog ulja i ponovo ih razdvajati viljuškama.
– Gotove nudle dobro izmešati sa pripremljenim pilećim fileom.
– Servirati jelo dok je još toplo i uživati!!!
porcija mojih nudli sa piletinom u terijaki sosu
U Beču, u brzim azijskim restoranima iz lanca „Noodles & More“, nudle u terijaki sosu služe u kombinaciji sa pačetinom ili lososom. Obe varijante su FENOMENALNE!!! Porcije sa pačetinom, koje vidite na priloženim fotografijama, koštaju 5,5 evra po kutiji, i veoma su izdašne. Nažalost, pakuju ih tako da nudle i kupus idu dole, a pačetina i terijaki sos odozgo, te se na fotografijama ne vidi potpuni sadržaj porcija, ali, verujte mi, u mojoj kućnoj realizaciji postigla sam gotovo identičan izgled, a, Boga mi, i ukus, bez obzira što sam pačetinu zamenila piletinom.
dve bečke porcije nudli sa pačetinom u terijaki sosu
bečka porcija nudli sa pačetinom u terijaki sosu izbliza
Skoro nešto ovako ukusno, a jednostavno za napraviti, nisam probala.
Raduje me ovaj novi kutak na blogu. Samo napred! Svako dobro želim!
Hvala najlepše!!! Sve najbolje i ja Vama želim!!!