Beč

Ne postoji osoba koju Beč nije sasvim osvojio već pri prvom, makar i kratkom, susretu. Mene je, priznajem, potpuno očarao. Iako sam zavirila u sve njegove delove i to više puta, po svim godišnjim dobima, prešpartala sve parkove, dunavske promenade i okolna brda, i dalje imam utisak da nisam videla sve, da tu prebogatu riznicu svakojakih čudesa nisam iscrpela do samog dna.

Pružam vam priliku da kroz moje radove i vi postanete pravi poznavaoci Beča. Prepustite se, dozvolite mu da i vas opčini. Nećete se pokajati.

Predstavljanje Beča neću započeti na uobičajeni način, sa prezentacijama najpoznatijih turističkih atrakcija, već sa prezentovanjem manje poznatih atrakcija, koje su nepravedno zapostavljene u turističkim štampanim i on-line vodičima. Verujem da će vam takav redosled izlaganja biti mnogo interesantniji. A potrudiću se i da vam pružim dosta korisnih informacija, koje će vam olakšati put do Beča i povratak iz njega, ali i omogućiti da se u samom gradu snalazite bez ikakvih problema.