Tasos – ostrvo koje se voli

Tasos verovatno nije najsavršenije i najlepše grčko ostrvo, ali je svakako ostrvo sa posebnim šarmom, sa čudnovatim umećem da se uvuče pod kožu, da se istinski zavoli, da stalno mami da mu se iznova i iznova vraćamo i da nam fali kad god odlučimo da otputujemo na neku drugu morsku destinaciju. Upravo zato sam ga još 2005. godine na turističkim forumima, u naslovima i dan danas izuzetno popularnih i posećenih tema, definisala kao „ostrvo koje se voli“. Nastavljajući tu tradiciju istu takvu odrednicu sam Tasosu dodelila i ovde, na svom blogu.

Moj suprug i ja smo na Tasosu letovali ukupno pet puta, i to 2005., 2006., 2007., 2008. i 2009. godine, a 2011. godine smo tamo čak proveli čitavo leto, spajajući korisno i lepo, rad i uživanje. Moglo bi se reći da spadamo u njegove vrsne poznavaoce. Duže od decenije Tasos predstavljam potencijalnim posetiocima kroz brojne tekstove, fotografije, video snimke… i neumorno delim savete i odgovaram na sva moguća pitanja. Neskromno ću reći da sam, uz Anu Nikolić, poznatiju kao Nikana, najzaslužnija za popularizaciju ovog ostrva među srpskim turistima. Moji radovi o Tasosu se kopiraju, kače na domaće i strane sajtove, uvrštavaju u turističke vodiče, štampaju, nose sa sobom na putovanja… Zbog takvih postupaka najčešće mi je drago, jer su dokaz kvaliteta materijala koji sam Internet zajednici ponudila, iako od mene kao autorke nikad niko nije tražio dozvolu ili saglasnost, a malo ko me je i potpisao. Ono zbog čega mi nije drago je raštrkanost mojih tasoskih i drugih radova i njihovo menjanje, po pravilu na gore, do kojeg dolazi sa svakom izmenom sajtova na kojima se nalaze. To su glavni razlozi zbog kojih sam i pokrenula svoj blog i zbog kojih ću se truditi da sve svoje radove konačno sakupim na jedno, nadam se, trajno i sigurno mesto, koje će se, ako se ikada bude menjalo, uvek menjati na bolje. U tom smislu, počevši od danas, na ovoj stranici svakodnevno možete očekivati objavljivanje mojih radova, koji obrađuju, u reči i slici, Tasos kao destinaciju, i to kako starih, već viđenih na Internetu, ali i novih, do sada nigde plasiranih.

Za početak, nudim vam svoje radove koji će vam pomoći da steknete osnovna znanja o Tasosu, a zatim ću krenuti da zalazim u finese, odnosno da vam Tasos predstavljam do najsitnijih detalja. Pravo uživanje i potpuna informisanost su zagarantovani. A, ako ste kojim slučajem nestrpljivi da obradim temu koja vas u određenom momentu najviše zanima, slobodno me kontaktirajte – rado ću odgovoriti na sva vaša pitanja, kao što sam uvek, svih ovih godina, i činila.

Upoznajte Tasos

DETALJNA MAPA TASOSA
GEOGRAFIJA I DEMOGRAFIJA
FLORA FAUNA
KLIMATSKI USLOVI
MITOLOGIJA i ISTORIJA
POŽAR NA TASOSU 2016. GODINE

Moji putopisi sa Tasosa

PRVI PUT NA TASOSU (avgust 2005.)
DRUGI PUT NA TASOSU (avgust 2006.)
TREĆI PUT NA TASOSU (avgust 2007.)

Šta Tasos čini tako posebnim?

GOSPODARI PROSTRANSTAVA
TASOSKI PEJZAŽI
NAJLEPŠE PLAŽE TASOSA

Kako stići?

AUTOMOBILOM DO TASOSA
AUTOBUSOM DO TASOSA
VOZOM DO TASOSA
AVIONOM DO TASOSA
PLOVIDBA TRAJEKTOM

Slika (Tasos) sa stranice „Tasos - ostrvo koje se voli“ na blogu „Putujte sa MirArbi“.

Advertisements

5 reagovanja na Tasos – ostrvo koje se voli

 1. Bokijevci kaže:

  NAŠA ČUVENA TASOFILKA MIRARBI – EKSPERTKINJA ZA TASOS !!!
  Niste neskromni kada kažete da ste najzaslužniji za popularizaciju ovog prelepog ostrva među srpskim turistima. TO JE ISTINA ŽIVA !!!
  HVALA Vam što nam ovaj biser Egeja tolike godine dočaravate na najbolji mogući način. Puno pozdrava od Bokija iz Novog Sada sa familijom !!!

 2. Velizar kaže:

  S’ obzirom da se Tasosu, zbog nedavnog velikog požara, nažalost neću skoro vratiti, uživaću u njemu na Vašem blogu, kroz Vaše prelepe radove. Nadam se samo da ćete i Vaše putopise sa Tasosa prebaciti sa portala Putovanja.info ovde na blog? Tamo su teško čitljivi i gledljivi, posle milionite izmene sajta.

  • mirarbi kaže:

   Hvala Vam za ovaj i sve ostale pohvalne komentare i reči podrške!!!
   Odgovor na Vaše pitanje je potvrdan. Da, prebacivanje je u planu.

 3. Divna kaže:

  Posle sedam godina od prve posete Tasosu, opet se vraćamo tom ostrvu, ovog puta sa detetom. I prvi put smo Tasos izabrali zahvaljujući pre svega Mirarbi. Još uvek se sećam nesebične pomoći na jednom forumu. Jako mi je drago da vidim da Mirarbi sada ima svoj blog i da ću na jednom mestu naći sve ono što sam ranije pretraživala na raznim mestima.

  • mirarbi kaže:

   Draga Divna, meni je još draže što ste me ponovo pronašli.
   Hvala Vam na ovako lepim rečima!!!
   Uvek Vam stojim na raspolaganju za svaku vrstu pomoći.

Budite slobodni da napišete svoj komentar:

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.